Vi deler gjerne inn i vanlige tynne pannekaker, og tykkere amerikanske pannekaker. Serveringsalternativene er mange for de begge der førstnevnte ofte serveres med blåbærsyltetøy, sukker, kanel eller Nutella. Personlig synes jeg hjemmelaget fruktsyltetøy passer perfekt. Da gjerne rørte jordbær eller bringebær. Det gir en helt egen friskhet. Mmm!
De amerikanske pannekakene blir til gjerne servert sammen med lønnesirup. Nedenfor følger oppskrift på begge deler.
Tynne pannekaker:
Ingredienser:
– 2 ss Smeltet smør
– 3 dl Hvetemel
– 1/2 ts Salt
– 6 dl Melk
– 4 stk egg
Fremgangsmåte:
1. Bland sammen hvetemel og salt i en bolle.
2. I en annen bolle blander du sammen melk og egg før du heller vesken over melet under omrøring. Når røren er glatt tilsetter du det smeltede smøret som så vendes inn i røren.
3. La pannekakerøren hvile (svelle) i 30 minutter før du begynner å steke.
4. Jeg anbefaler at du bruker middels+ styrke på plata under steking. Smelt litt smør i stekepannen. Bruk en øse for å helle over en passende mengde røre i panna. Grip håndtaket og beveg sakte på stekepannen for å fordele røren utover i pannen. Snu pannekaken når den er gylden på undersiden. Dette bør ta et par minutter. Du kan dessuten se det ved at røren stivner på oversiden. Stek tilsvarende lenge på den andre siden. Pannekakene legger du oppå hverandre på en tallerken slik at de holder seg varme.
Sunnere pannekaker:
Gjør pannekakene sunnere ved å erstatte noe av hvetemelet med sammalt mel. Alternativt kan du også tilsette havregryn.
Amerikanske pannekaker:
Ingredienser:
– 50 g Smør
– 2,5 dl Melk
– 2 stk Egg
– 3 dl Hvetemel
– 2 ts Bakepulver
– 1/2 ts Salt
– 1 ss Sukker
Fremgangsmåte:
1. Start med å smelte smøret. Bland melken sammen med smøret før du så tilsetter eggene. Visp alt sammen.
2. Bakepulver, salt, sukker og mel blandes i en bolle. Spe med væsken under omrøring.
3. La røren svelle i ca. 25 minutter på et lunt sted
4. Smelt litt smør i stekepannen på middels varme. Pannekakene skal være ca. 15 cm i diameter. Snu pannekakene når de “bobler” lett på overflaten. Du ser dette når røren stivner. Stekes tilsvarende lenge på andre siden.
Anbefalt: Slik lager du verdens beste muffins
Skriv en kommentar