Muffins er barndomsminner i all sin enkelhet. Disse saftige porsjonskakene kan lages i utallige varianter (sjokolade, vanilje, kaffe) og fylles med alle slags herligheter.
Helt enkle vaniljemuffins er blant mine favoritter. Mye på grunn av den gode smaken, men også fordi det lar seg kombinere med nær sagt ALT!
Tips: Lag gjerne både dobbel og trippel porsjon. Disse forsvinner fort! Dessuten er de veldig fine å fryse. Glasuren legger du på etter tining.
Oppskiften gir ca. 10-12 stk muffins
Ingredienser:
– 2 Egg
– 125 g Smør
– 100 g Sukker
– 125 g Hvetemel
– 1 ts Bakepulver
– 1 ts Vaniljesukker
Fremgangsmåte:
1. Smør og sukker piskes sammen i en bolle til det er hvitt og kremaktig. Deretter visper du inn eggene, ett og ett.
2. Hvetemel, bakepulver og vaniljesukker siktes inn i røren. Vend godt sammen.
3. Fordel røren i 10-12 små muffinsformer. Sett formene på et brett, midt i ovnen.
4. Stekes på 190 grader i ca 20-25 minutter. Kjenn med en tannpirker om de er ferdige.
5. Avkjøles på rist
Muffinsglasur:
Helt enkel glasur lager du ved å blande melis og små mengder vann. Denne påføres når muffinsene har avkjølt seg.
En noe mer snasen vaniljeglasur kan du lage på denne måten:
– 100 g smør
– 200 g melis
– 1 ts vaniljessens
Visp sammen romtemperert smør, melis og vaniljeessens. Jeg foretrekker å bruke en kjøkkenmaskin eller håndpisker til denne jobben for å få pisket glasuren luftig. Det fineste resulatet får du hvis du bruker en sprøytepose når du fordeler glasuren på muffinsene.
Anbefalt: Slik lager du verdens beste skillingsboller
Skriv en kommentar