• Meny
  • Meny

Når er det billigst å bestille reise?

Det skiller store prisforskjeller mellom ulike perioder av året når det gjelder reisebransjen, og vi kan trygt dele inn i høysesong og lavsesong. Har du brukt litt tid på nett har du kanskje også erfart at tid på døgnet og tidligere søkehistorikk kan ha litt å si for hvilke priser du finner på nett. Undersøkelser har vist at dersom du tidligere har søkt på reisemålet på Google kan du ende opp med å få dyrere priser på reisen.

Utlendinger har også erfart å måtte betale mer for reisen med Hurtigruten grunnet at de er tilkoblet via en utenlandsk IP, sammenliknet med personer som bestiller i Norge. Så når er det egentlig billigst å bestille reise? Vi gir deg noen gode tips!

1. Tenk sesong

Det er ingen hemmelighet at prisene på reise generelt sett ligger høyere i fellesferiene. Da tenker jeg primært på skoleferiene, med vinterferie, påskeferie, sommerferie og høstferie. Når disse feriene inntreffer varierer fra landsdel til landsdel, men du finner en oppdatert oversikt her.

Prisene øker i helger som du kan kombinere med helligdager som inntreffer i ukedagene. Tenker du å reise rundt pinse der du får én ekstra fridag på mandag? Det gjør dessverre mange andre også med det resultat at prisene øker.

Anbefalt: Anbefalte hoteller i Tallinn

2. Reis rett før eller rett etter sommerferien

Utgitt prisstatistikk fra reiseselskapene har vist at det er gunstig å reise i perioden rett før og rett etter sommerferien. Vi tenker da anslagsvis primært på perioden rett før 20. juni og rett etter 20. august. Slutten av mai til starten av juni, samt månedsskiftet august til desember er blant årets billigste perioder.

Dette henger naturlig nok sammen med at folk flest velger å reise i sommerferien da barna har fri.

3. Billige reiser i desember

Stadig flere velger å legge selve jul- og nyttårsfeiringen til varmere strøk, og følgelig vil ikke perioden fra 20. desember til 3. januar by på de største prisavslagene. Reiser du derimot i starten av desember da “alle” er opptatt med gaver og julepynt vil du kunne sikre deg en billig reise.

4. Unngå helger og søndager

Dette henger igjen sammen med tilbud og etterspørsel. Reiser du når majoriteten av mennesker reiser, det vil si torsdag til søndag, må du betale mer. Det beste tidspunktet er mandag til onsdag. Hjemreise på søndag er ofte ukens dyreste dag å reise på.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *