• Meny
  • Meny

Autentisk Thai Red Curry – et must for deg som elsker smaksrik thaimat

De aller fleste som elsker thaimat har på et eller annet tidspunkt hatt gleden av å smake red curry, den intense gryten med kokosmelk, limeblader, sitrongress, currypaste, kylling og grønnsaker. Den gode og sunne blandingen av grønnsaker gjør retten til en intens reise av smaksstoffer og næringsstoffer, særlig også hvis du går for kokosmelk light. Du trenger selvfølgelig ikke bruke kylling, scampi eller fiskebiter er også et utsøkt alternativ. Vegetarianere øker naturlig nok mengden grønnsaker, og tilsetter eventuelt biter av tofu og/eller grønnsaksbaserte kjøtterstatninger.

Ingredienser til red curry:

1 ss nøytral olje
1 liten og gul løk, kuttet i biter
3-4 ts med thai rød currypaste
1 ss fishsauce
1 ts sukker, gjerne brunt
500 g kyllingbryst, kuttet i passende biter
1 halv, grønn paprika i biter
10 champignon, delt i 8
400 ml kokosmelk
1 stilk sitrongress, kuttet på langs og lett knust
4 limeblader
Fersk koriander

Fremgangsmåte:

1. Oljen varmes i en stor kjele, løk tilsettes. Stekes myk og gjennomsiktig.
2. Rør inn currypasten og la steke lett i 30 sekunder under konstant omrøring.
3. Vend inn kyllingbitene til de har saus på alle sider.
4. Tilsett sukker, kokosmelk, limeblader, sitrongress, paprika, champignon og fishsauce. Kokes opp og trekkes så på medium varme i 10-15 minutter.
5. Røres et par ganger for å sikre at kyllingen holder seg under overflaten.
6. Smakes til med salt, limesaft og eventuelt mer currypaste.
7. Dryss grovhakket koriander over og server i porsjonsskåler med ris.

Les også: Hvordan lage thai green curry

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *