• Meny
  • Meny

Smaksrik Pad Thai med scampi – du kommer til å elske den

Pad Thai har rolle som en av grunnpilarene i det thailandske kjøkken, og er blant mange, den første smaken de får av “Smilets land” i det de bærer med seg en porsjon fra en av Bangkoks enorme utvalg av portable gatevogner med mat. Rettens risnudler ala “stir-fried” har nærmest blitt en global ambassadør innen thaimat. Faktisk sies det at dersom et thaikjøkken leverer en god Pad Thai, så kan man stole på at resten av kjøkkenet holder høy kvalitet.

Pad Thai er i utgangspunktet en rask rett å lage, men ikke nødvendigvis så enkel. En virkelig utmerket utgave av retten skal være noe tørr og lett, med en frisk, kompleks og balansert smak. Fargen bør være noe rød- og brunaktig. Vegetarianere kan selvfølgelig droppe rekene og tilføre mer tofu, evt. også bytte ut fishsauce med soyasaus.

Oppskrift på deilig Pad Thai

Nok til 4 personer.

Ingredienser:

225 g med Pad Thai nudler
3 ss rapsolje
400 g scampi, rensede
1 bunt med hakket vårløk
100 g peanøtter, hakket
4 fedd finhakket hvitløk
3 egg, lett sammenpisket
1 dl kyllingkraft
2 ss tamarindpaste, evt. 2 ss limesaft
2 ss brunt sukker
1 ss soyasaus
3 ss fishsauce
1 lime

Fremgangsmåte:

1. Legg nudlende i en stor bolle. Hell 2 liter vann over og vend rundt. La stå i 6-7 minutter. Hell av vannet og vend inn 1 ss rapsolje.
2. Bland sammen det som skal bli sausen: Kyllingkraft, sukker, fishsauce, soyasaus, tamarindpaste og finhakket hvitløk. Mariner rekene i 3 ss av sausen.
3. Varm en wokpanne til middels varme. Svi av scampirekene i 1 ss rapsolje til de er gyldne. Legg rekene på en tallerken.
4. Fres de hvite delene av vårløken i 1 ss rapsolje med en klype salt. Tilsett de sammenpiskede eggene. La stå i 30 sekunder.
5. Press blandingen til den ene halvdelen av wokpanna og legg nudlene i den andre halvdelen av panna. Hell over sausen, og bland alt sammen. Tilsett så den grønne delen av vårløken, sammen med scampirekene og saften fra en halv lime.
6. Smak til. Bruk brunt sukker for sødme, fishsauce/soyasaus for salt og tamarindpaste for bitterhet/syre.
7. Garner med hakkede peanøtter og noen limebåter.

Les også: Oppskrift på Thai green curry

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *