En ny type restauranter har for tiden skylt over Cuba, en nymotens bølge av private restauranter som til en helt særegen og autentisk matopplevelse, langt mer enn ris og bønner, som svært mange klistrer som gastronomisk merkelapp på landet med de mange sigartilbydere.
San Cristobal
Oppkalt etter kokken og eieren, Carlos Cristobar Valdés. Rotete, hektisk og lokalisert i en kjelleren av et gammelt herskapshus fra 1900-tallet. Gamle bøker ligger stablet over vakre, antikke møbler, mens svart-hvitt bilder kjemper om oppmerksomheten blant deksler, klokker og religiøse gjenstander.
Maten er svært cubansk, med yucca, malanga, fersk fisk og hummer. Omfattende dessertmeny med San Cristobal-pudding, en godbit basert på egg, melk, frukt og mandler. Prøv gjerne fruktterten, eller rispuddingen.
Café Laurent
Det hersker en slags 1950-talls følelse i denne restauranten, der den ligger majestetisk til i penthouseleiligheten med enorm takterasse. Den antikke heisen tar deg til toppen og byr på et spenstig spisested med gylne detaljer og hvite markiser for solrike dager.
Den cubanske kokken har historie fra San Sebastián, Europas senter for restauranter med bemerkelser i Michelinguiden. Reker, biff, kjøttboller, salater og scampi i grønn saus (salsa verde). Paella og risotto på søndager. Glem ikke deres sjokoladebiscotti til dessert!
Dona Eutemia
Det skal godt gjøres å motstå sjarmen og varmen til Leticia, den eldre eieren av Dona Eutemia. Kontrasten til den populistiske restauranten El Patio like rundt hjørnet, kunne ikke vært større der du kommer inn i avslappet atmosfære og møter på eieren som helst ser at du bruker så lang tid som mulig.
Maten er basert på retter og smaker til Leticias mor, der tradisjoner og historie står sterkt. Få innovative grep, men det er heller ikke meningen. Prøv strimlet biff i tomatsaus, filet mignon og blekksprut med hvitløk.
Skriv en kommentar