En ny studie publisert gjennom TIME.com gir indikasjoner på at sukkeret i tequila kan hjelpe noen mennesker med å gå ned i vekt. Sukkeret som finnes i planten man bruker for å lage tequila kan visstnok senke blodsukkernivået for mennesker med diabetes type 2 og hjelpe overvektige mennesker med å redusere kroppsvekten, ifølge forskere.
En type naturlig sukker fra agaveplanten kalt agavins kan bli brukt til å produsere tequila. Meksikanske forskere hevder denne typen sukker ikke hever blodsukkeret, samt har egenskap som ikke-fordøyelig. Dette er til opplysning ikke det samme sukkeret som i den mer kjente agavesirupen.
Potensiell gullkilde
Forskerne kom frem til resultatet ved å fore mus med et helt vanlig kosthold, der de også supplerte drikkevannet med agavins. Musene som drakk vannet med agavins skal ha hatt lavere blodsukkernivåer, i tillegg til å spise mindre samlet sett.
Effekten skal ha vært sterkere sammenlignet med andre kunstige søtningsstoffer som agavesirup og aspartam. Musene som konsumerte agavins skal også ha produsert et hormon kalt GLP-1 som gjør at du føler deg mett lenger og produserer insulin, især gunstig for mennesker med diabetes og vektproblemer.
Studien ble presentert i Dallas, USA, under det nasjonale møtet for American Chemical Society. Forskerne kan avslutningsvis fortelle om deres tro på agavins som lett søtningsmiddel, og da med et stort potensielt marked for diabetikere og overvektige personer.
Les også: Tipsene som gjør deg smartere
Skriv en kommentar