• Meny
  • Meny

Disse severdighetene i Nice kommer til å berike ferien din

Med sitt nærmest blågrønne hav, varierte shoppingmuligheter, enestående restauranter og dekorative fasader i art deco er Nice nærmest å regne som en attraksjon i seg selv. Det er dog noen plasser du bare er nødt til å få med deg, som den historiske gamlebyen, blomstermarkedet og det flotte slottet. Interessante museer og gallerier står også sterkt i Nice, ikke like godt som i Paris, men absolutt verdt en titt.

Gamlebyen – også kjent som Vieux Nice

En virkelig sjarmfull plass, spekket med historisk atmosfære. De smale gatene er et must for deg som elsker å utforske små skatter i nisjebutikker, som vin, delikatesser, moteklær, provencalske varer og ting og tang til hjemmet. Sørg også for å ta et avslappet stop på en av områdets isbarer. En rekke restauranter, nattklubber og barer kan du også finne.

Le Chateau

Kanskje den beste grunnen for å besøket det gamle slottet er den utrolige panoramautsikten du får over byen. Virkelig et must for deg som vil ha gode bilder til feriealbumet.

Blomstermarkedet – Cours Saleya

Det kjente blomstermarkedet i Nice går for å være en av byens beste severdigheter. Mens selve sentrum av markedet er spekket med vakre blomster i alle slags farger, kan du i utkanten av markedet finne spennende suvernirbutikker og brasserier med enkel servering. Åpent seks dager i uka, der det på mandager byttes ut med et marked som fokuserer på bruktvarer og antikviteter.

Promenade des Anglais

Få steder sier like mye om Nice, og den franske rivieraen i sin helhet, som den erketypiske avenuen Promenade des Anglais. Alltid full av liv og røre med turister som slapper totalt av langs kysten i gode stoler, mens de lokale bruker gaten til fysisk bevegelse med sykling, jogging og rulleskøyter. Ønsker du koble helt av med en drink og enkel mat langs sjøen så har du alle muligheter til dette, men forvent å dypt i lommeboken.

Havneområdet

Ofte oversett av turister flest, men absolutt verdt et besøk der du ser Corsicafergenes avgang. Holder til rett rundt hjørnet av gamlebyen, og ellers hjemsted for noen av byens mest populære nattklubber.

Les også: Reisetips og informasjon om Nice i Frankrike

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *