• Meny
  • Meny

Slik kommer du deg fra flyplassen i Nice til sentrum

Omlag åtte kilometer fra sentrum av Nice finner du flyplassen Nice Côte d’Azur. Lufthavnen er den tredje mest trafikkerte flyplassen i Frankrike, med sine over 13 millioner reisende årlig. Nærheten til blant annet Monaco og Cannes gjør at den har rolle som hovedflyplass i området.

Nedenfor skal vi ta en titt på hvilke transportalternativer du har fra flyplassen til sentrum av Nice. Lenger ned i artikkelen tar vi for oss hvordan du kommer deg fra flyplassen i Nice til Monaco.

Airport pickup

Kanskje den aller mest behagelige måtene å komme seg til sentrum er å reise med airport pickup. Selskapet Welcome Pickups har de siste årene opparbeidet seg svært god kunnskap med å frakte reisende fra flyplassen til sentrum på en effektiv og god måte. Du blir da hentet etter ankomst og fraktet direkte til hotellet. Ikke noe tull, kø og andre distraksjoner.

Ved hjelp av flightnummeret kan sjåføren tilpasse hentetidspunkt dersom det skulle bli forsinkelser underveis. Er det behov for barnesete kan dette installeres i bilen kostnadsfritt. Sjåføren snakker engelsk, og avbestilling er gratis inntil 48 timer før avreise. Transport kan bestilles her.

Trikk

Tidligere var buss 98 og 99 det eneste kollektive alternativet du hadde fra flyplassen. Utbyggingen av trikkenettverket har derimot ført til disse linjene ikke lenger eksisterer. Nye og moderne trikker har nå overtatt transportetappen. Fra flyplassen (Terminal 2) kjører trikk 2 (Jean Médecin) til sentrum og stopper på følgende stopp: Terminal 1, Grand Arenas, Carras, Magnan, Alsace-Lorraine og til slutt endestoppet Jean Médecin.

Kjører i tidsrommet 05.00-00.15 mandag til lørdag. Noe sjeldnere på søndager. Avgangene kjører med 20 minutters mellomrom tidlig morgen og kveld, og hyppigere i tidsrommet 07.00 – 20.00. Transporttiden er beregnet til ca. 30 minutter. Billetter kjøpes på Terminal 1, Terminal 2 eller eller fra maskin inne på trikken.

Buss

Etter nedleggelsen av busslinje 98 og 99 finnes det ikke lenger noen gode bussalternativer. For noen kan det riktignok være aktuelt å ta buss nr 12. Bussen stopper i nærheten av flyplassen, og kjører langs strandpromenaden før endestoppet i sentrum på Centre Commercial Cap 3000. Kjører i tidsrommet 05.00-21.00 mandag til lørdag. Søndager fra 06.15 til 21.00.

I de aller fleste tilfeller vil trikken være et bedre alternativ enn bussen, men dersom hotellet ditt ligger i nærheten av bussens stoppesteder vil dette være en god løsning.

Taxi

Utenfor ankomsthallen står taxiene klare på rekke og rad. Regn med å betale omlag 320-350 kroner for en tur inn til sentrum. Enkelte biler opererer med pristillegg i helger og på kvelden.

Konklusjon

Av kollektive alternativer er trikk den mest fornuftige løsningen. Med hyppige avganger mesteparten av dagen i moderne fasiliteter er dette et godt og kostnadsbesparende alternativ. Vær obs på mange reisende ved tidspunkter der avgangene går sjeldnere. Bussen kan være smart dersom busstoppene ligger i nærheten av der du skal av. Vær obs på at det ved mange reisende kan være litt knotete å reise med mye bagasje. Taxi er både effektivt og behagelig, men kan ved enkelte tidspunkter ha ganske lang kø.

Har personlig svært god erfaring med airport pickup fra Welcome Pickups. Det er veldig enkelt, beleilig og utrolig deilig etter en dag på reisefot. At det kostnadsmessig oftest er billigere enn taxi veier selvfølgelig også tungt. Bestill transport her.

Fra flyplassen i Nice til Monaco

Mange reisende flyr først til Nice, for så å reise videre til Monaco. Nedenfor tar vi for oss hvordan du kommer deg på best mulig måte fra flyplassen i Nice til Monaco. Dette er alternativene du kan velge mellom:

Airport pickup

En av de bedre måtene å komme seg til Monaco på er ved bruk av airport pickup fra det verdenskjente transportselskapet Welcome Pickups. Etter ankomst blir du hentet av egen sjåfør før dere fraktes videre i egen bil til ønsket destinasjon i Monaco.

Fungerer i praksis som en taxi, men du slipper taxikø og øvrig logistikk som kan være slitsomt etter en lang reise. Prisene er samtidig oftest lavere enn taxi. Transport kan bestilles her.

Tog

Etter at trikkelinje 2 åpnet i Nice har det blitt betydelig enklere å ta toget. Du tar da først trikken fra Terminal 1 eller 2 til trikkestoppet Grand Arénas. I kort gåavstand fra Grand Arénas ligger togstasjonen Nice – Saint Augustin. Herfra går toget til Monaco. Reisetiden til Monaco ligger på ca. 30-40 minutter. Alle rutene som stopper på denne togstasjonen går videre til Monaco, så forhåpentligvis trenger du ikke vente mer enn maks 30 minutter på neste tog.

Togene starter å gå rundt 05.30 og har siste avgang omlag 21.00. Vær obs på at du ofte kun har lov til å ta med én stor koffert i tillegg til håndbagasje.

Buss

Ønsker du å ta bussen fra flyplassen vil Airport Xpress Bus 110 være ditt beste alternativ. Bussen kjører fra flyplassen Nice Nice Côte d’Azur til Monaco langs hovedveien, og har et behagelig lavt antall stopp underveis. Beregn å bruke omlag 45-50 minutter på reisen. Det er mulig å ta bussen både fra Terminal 1 og 2.

Kjører 1-2 ganger i timen i tidsrommet 08.30-22.00. Billetter kjøpes fra billettkontoret på flyplassen, hos sjåføren eller på nett. Prisene ligger på omlag 220-250 kroner per person. Komplett oversikt over rutetider finner du her.

Taxi

Ved å ta en av taxiene på utsiden av flyplassen kommer du deg til Monaco på ca. 40 minutter. Regn med på betale omlag 900-1000 kroner, noe mer på kveld- og nattestid.

Helikopter

Det høres kanskje storslagent ut, men du kan faktisk ta helikopter fra flyplassen i Nice til Monaco. Med syv minutters reisevei er alternativet både det raskeste og definitivt mest glamorøse. Her ankommer du virkelig med stil.

Regn med å måtte betale omlag 1600 kroner per person. Rabatt for barn, honnør og ved bestilling av returreise. Daglig opereres det med ca. 70 flygninger, enda flere ved å inkludere det private markedet.

Konklusjon

Av de kollektive alternativene er nok tog det aller beste. Til tross for at du må ta trikken til togstasjonen og så videre til Monaco. er det både rimelig og relativt enkelt.

Bussen er et greit alternativ dersom du reiser med lite bagasje. Men med få avganger og tidvis veldig mye kø, samt en ganske kostbar reisepris er ikke dette det beste alternativet.

Personlig er jeg veldig fornøyd med å bruke airport pickup fra Welcome Pickups. Etter mye reise er det overraskende behagelig å kunne sette seg rett inn i en forhåndsbestilt bil uten å måtte tenke noe mer på det. At det prismessig oftest er billigere enn taxi er et stort pluss. Transport kan bestilles her.

Les mer: Disse hotellene i Nice bør du velge

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar