• Meny
  • Meny

På shoppingtur i Nice – når kredittkortet tåler en runde med hardkjør

Nice anses av mange for å være hjertet av den franske rivieraen, og klarer definitivt å leve opp til forventningene du måtte ha om et sted med en så fasjonabel beliggenhet. Spektakulære promenader og avenuer spekket med designerbutikker, antikviteter og gatemarkeder er byen å regne som en shoppers drømmeplass.

Mote og stil

Magentaplassen i sentrum og gatene rundt går for å være det sentrale shoppingområdet. Dette ligger i den historiske delen av Nice, grunn nok til å starte handleturen blant sjarmfulle smug og lekre promenader. For vi kan ikke lyve, etter Paris så er Nice kanskje Frankrikes fremste sted for å se og bli sett.

Er vi ute etter kjente motestudioer så skal man ta turen til Rue Paradis og Rue du Suede der verdens fremste designere har sine filialer. Det enorme varehuset Galeries Lafayette ligger lokaliser i Rue Masséna, mens du i Avenue Jean finner andre populære kjedebutikker. Nice er normalt forbundet med ekstravagant shopping og dyre merker, men her finnes noe for enhver smak, også for de på budsjett.

Kunst og antikviteter

De små kunstbutikkene og bruktforretningene vil garantert falle i smak hos tilreisende med sansen for vare antikviteter der de ligger lokalisert langs de trange gatene rundt katedralen i gamlebyen. Atelier Contre er en av disse butikkene, med fokus på håndmalte plakater, utskårne møbler og stilfulle lamper. Keramikkelskere skal vende snuten mot L’Atelier des Cigales der du kan finne et interessant utvalg av terra cotta tallerkner og middagsservice i ekte provencalsk utførelse.

Håndlagde smykker og olje- og vannbaserte malerier finner du på Marché à la brocante, et tradisjonelt antikvitetsmarked som arrangeres på mandager.

Gastronomer skal sjekke ut L’Olivier, en stilfull boutique med lekre tredetaljer med lokale fruktjuicer til salgs. Prøv gjerne ut det smakfulle syltetøyet med sitron og ingefær, eller det med oliven og appelsin. Utsøkte viner med prøvesmaking kan du finne i La Part Des Anges, en kombinert vinbutikk og vinbar med delikatesser som franske oster, gåselever, sardiner og spekeskinke.

Les også: Anbefalte restauranter i Nice

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *