• Meny
  • Meny

Praktisk informasjon om Nice – en perle langs Frankrikes sørkyst

Nice klarer i dag å treffe perfekt på balansen mellom provencalske impulser, havneområde, urban energi og høykultur. Du kan uten problemer tilbringe hele ferien her og bli engasjert av byens rytmer, flerkulturelle befolkning og den umiddelbare nærheten til Middelhavet. Mange velger å besøke byen i midten av februar da byen fungerer som vert for en av de mest enestående karnevalsfeiringene i hele Frankrike, og verden for øvrig.

Rangert som den femte største byen i Frankrike kan Nice skryte av et helt særegent havneområde som ligger parallellt med store og lukseriøse hoteller og kjente Promenade des Anglais. Byen preges for øvrig av bratte skråninger som toppes av flotte slott og minner fra eldre tider da havnen hadde en viktig handelsrolle.

Beveger du deg vest for Cours Saleya vil du nærmest føle at byen skifter stil og identitet der du går over til enorme neoklassiske hoteller og bygårder med innbydende parker spekket med palmer, sprutende fontener og grøntområder.

Vær og klima i Nice

Varmeste perode er i juni til oktober da du kan nyte godt av gjennomsnitttemperaturer rundt 23-24 grader. Mest kjølig i januar med rundt 8-10 grader gjennomsnittstemperatur. De mest regnfulle månedene er oktober og november.

Tidssone:
Samme som hjemme i Norge – GMT +1.

Valuta:
Euro

Nasjonal telefonkode:
+ 33

Unngå å bruke for mye tid rundt havneområdet etter kl 22.00 da dette er et område som tiltrekker seg høyere andel av mennesker med uærlige hensikter enn andre områder. Pass også på at det kan være lommetyver, da særlig i folkerike områder som togstasjoner, turistattrasksjoner og busser.

Les også: Severdigheter i Nice – disse bør du oppleve!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *