• Meny
  • Meny

Hit burde du stikke innom for et bedre måltid når du er i Nice – Frankrikes kystperle

Nice går for å være Frankrikes femte største by, men rangerer man etter kosmopolitiske impulser så er byen fort oppe på andre plass, kun slått av Paris. Her finnes alt hva en kresen gane kan begjære, fra tradisjonelle brasserier til moderne fusjon, fra klassisk haute cuisine til molekulær gastronomi. Kjøkkenet i Nice er så velkjent at de til og med har sine egne kjøkkengloser. Verdt å merke seg er også den kjente husvinen i Nice, “vins de Bellet”, produsert i åsene like bak byen.

L’Acchiardo

Da familien Acchiardo dro fra Piemonte til Nice i 1927 valgte de å åpne en restaurant i den gamle delen av byen. Den dag i dag er det deres oldebarn som driver spisestedet. Her vandrer du inn døren og blir møtt av en varm velkomst og avslappet atmosfære, akkurat som på en festival på den italienske landsbygda. Verdt å prøve er deres fylte grønnsaker (auberginer, paprika osv), biffgryten med rødvin og torskegryten. Priser fra 200 kroner for en tre-retter.

La Chantecler

Belønnet med stjerner i Michelinguiden og flaggskipet til vakre Hotel Negresco. En av de absolutt beste restaurantene i Nice, noe man nesten også kan se på det vakre treinteriøret, men selvfølgelig også spiseopplevelsen i seg selv, som nærmest kan føles som en enestående teateroppvisning. Dette er stedet du går om du ønsker indrefilet med foie gras og glaserte grønnsaker. Husk å reservere bord. Priser fra 700 kroner for en full meny.

Chez Pipo

En av byens lavprisrestauranter og stedet der lokalbefolkningen går når de skal spise socca, som i praksis er en slags pannekake basert på kikertmel. Her har et ungt lag av mennesker gått sammen for å utvide reportoaret til den allerede godt etablerte restauranten gjennom å tilby franske spesialiteter som pissaladière, en foccacialignende rett med karamelisert løk, hvitløk, ansjos og oliven. Prøv også deres tourte aux blettes, som i prinsippet er en slags pai med både søtt og mer middagsvennlig fyll.

La Zucca

Vegeterianere skal vende snutene mot La Zucca, en av restaurantene som i høy grad baserer menyen sin på grønnsaker fra de fristende grønnsaksmarkedene i Nice. Fristelser som terte med ricottaost og asparges, paté av aubergine og squash fylt med pesto.

Fristelser ved havkanten

Noen ganger trenger ikke smaksløkene være mer kravstore enn at de kun ønsker iskrem, helst en pokkers god en også. Da ligger løsningen der med navnet Fennochios, den kanskje beste iskrembutikken i Nice. Klassikere som sjokolade og pistasj står selvfølgelig på menyen, men også de spennende variantene med lavendel, chili og appelsinblomst.

Les også: Attraksjoner i Nice – sjekk ut disse

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *