• Meny
  • Meny

Hvilke attraksjoner og severdigheter bør du se i Dublin?

1. Guinness Storehouse

Et besøk til Guinness Storehouse er nesten obligatorisk når du legger turen til den irske hovedstaden. Ølprodusenten har gjennom årenes løp blitt verdenskjent for sitt mørke øl og bygget kan skryte av å være en av Dublins mest ettertraktede severdigheter.

Bygget er hele sju etasjer høyt, og har stått for produksjonen siden 1759. Under besøket lærer du virkelig ølsorten å kjenne med opplysninger du trolig ikke visste fra før. Høydepunktet for mange er Gravity Bar i toppen der du kan sitte avslappet mens du nyter øl og 360 graders utsikt over Dublin.

2. Nasjonalmuseet i Irland

Dublin er ikke den billigste byen å ferdes i, men akkurat inngangen til dette flotte museet er gratis. Her kan du beskue nærmere 10.000 ulike kunstverk, deriblant ca. 2500 fra blant annet Jack B Yeats og Louis le Brochuy.

3. St. Patrick´s katedralen

Dette er Irlands største kirke, og med byggets sentrale beliggenhet er du nesten nødt til å få med deg denne skatten av et byggverk. Kanskje har du hørt om Jonathan Swift som levde fra 1713-1745? Han er i alle fall gravlagt her.

For øvrig kan du her også være vitne til vakker kormusikk live, et must for alle som elsker autentiske live-opptredener. Husk teppe, benkene kan bli kalde etter noen timer…

4. Glasnevin Cemetery – en av Dublins mest kjente severdigheter

En skulle kanskje ikke tro at en gravplass kunne være så vanvittig fascinerende, men det kan det altså dersom du legger et besøk til Glasnevin Cemetery. Åpnet i 1832 og har siden den gang vært en “populær” plass å gravlegge sine kjære. Nå ligger nærmere 1,5 millioner gravlagt på plassen, deriblant noen av Irlands mest kjente skikkelser.

Meld deg gjerne på en omvisning som tar deg rundt gravplassen med obligatorisk stopp ved kjente statuer og skulpturer.

Dublin Zoo

Er du interessert i dyreriket kan kanskje en tur til Dublin Zoo være av interesse, særlig dersom du/dere reiser med barn. Tilreisende forteller at de er imponerte over dyreparkens moderne fasiliteter og måten de behandler dyrene på, både gjennom godt stell,, men også ved å gi dem store friarealer.

Bestill gjerne billetter på forhånd for å unngå de lengste køene. Giraffer, elefanter, tigre og andre eksotiske dyr – Dublin Zoo kan by på det meste…

Tips: Anbefalte hoteller i Dublin

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *