• Meny
  • Meny

Informasjon om Kongo – hjertet av Afrika. Enkle råd for en god reise

Republikken Kongo består av et meget frodig landskap med fossefall, sumper og rik natur, der den nordre delen er preget av store områder med urskog og rikt dyreliv.

Skogen fungerer også som hjem for flere innfødte stammer som har opprettholdt sin tradisjonelle levemåte, spekket med historie og skikker. Den smale kyststripen av strender og laguner ligger ved fjellkjeden Mayombe. Hovedstaden Brazzaville tilbyr horder av spennende severdigheter som bare venter på å bli oppdaget, mens lokale musikere piffer opp stemningen på kveldstid med lystige toner.

I 1960 ble landet som nå er kjent som Republikken Kongo innvilget full uavhengighet. Abbé Fulbert Youlou, en katolsk prest, ble valgt som president og førte landet i et styre med ett parti, i samsvar med utviklingen av Afrika i sin helhet.

Unngå områder med opprørsaktivitet

Siden uavhengigheten har landet dessverre vært preget av uenigheter og borgerkriger. Den tidligere franske kolonien opplevde blodige kamper under det omstridte presidentvalget i 1993 der opposisjonen og demonstranter barket sammen. Med motivasjon i landets oljerikdom brøt det i 1997 ut en fullskala borgerkrig, drevet av politiske og etniske spenninger.

Trusselen for terrorisme er i dag lav, men unngå reiser om natten. Unngå også reiser til Pool-regionen som regelmessig plages med opprørsaktivitet. Dette gjelder også dersom du har tenkt å bruke tog eller vei fra Brazzaville til Pointe Noire.

Les også: Reisetips og info om Sør-Afrika

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *