• Meny
  • Meny

Spiseguiden for Los Angeles – se hvilke restauranter du bør besøke innen hver matsjanger

Alt fra klassiske biffhus til sjømat og vegetariske herligheter, vi har samlet sammen noen av de beste restaurantene i LA. Byen har lenge vært kjent for sin høye kvalitet på etnisk mat, enten det er autentisk meksikansk eller spicy curryretter fra Thailand. Stadig flere restauranter åpnes, mange legges også ned, men det gjelder å sortere ut disse godbitene som kjører høy kvalitet over hele linja. Utvalget og gründer-spiriten som er sterkt tilstede i byen har gjort LA til et kulinarisk mekka.

Spago i Beverly Hills – stedet for de finere anledninger

Restauranten har både rolle som nykommer i det fasjonable strøket, men også som gammel klassiker til tross for nylig renovering av lokaltet. Den oppgraderte menyen har holdt på de klassiske linjene med retter som indrefilet av kalv med røkt mascarpone og italienske pastaretter med kastanje og trøffel.

La Casita Mexicana – en smak av Mellom-Amerika

Restauranten åpnet i 1999 og drives av de meksikanske kokkene Jaime Martin del Campo og Ramiro Arvizu, begge kjente personligheter fra TV. Svært velsmakende er deres stekte paprika fylt med kjøtt, valnøtter, tørket frukt og kandiserte biter av kaktus, overøst med en fløtesaus med pecannøtter. Hjemmelagte tortillas med ulike typer fyll av kylling, mais og chili er selvsagt også å få tak i.

Cut – når du aller mest vil ha en saftig biff

Amerikanerne elsker sine saftige og blodige biffer, noe du definitivt kan se i Berverly Hills, området som har mer enn noen få biffhus. Cut er en av de nyere tilskuddene i restaurantbransjen, med stjerne i Michelinguiden. Stedet kan by på en enestående kunstsamling, internasjonal meny og en lys og flott spisesal. Velg mellom blant annet gressforet Angusokse, modnet og organisk biff fra Kansas-området, samt autentisk wagyubiff fra Miyazaki.

The Hungry Cat – sjømat

Er du lysten på lokal fisk og skalldyr skal du sjekke ut The Hungry Cat, en av restaurantene til restaurantgründeren David Lentz. Her vil du finne amerikanske klassikere i salatform, som ceviche og som lobster roll. Svært elsket er deres østers, skalldyrplatå, blåskjell og hel hummer med nybakt brød og hvitløksmajones. Har avdelinger i Hollywood, Santa Monica og Santa Monica Canyon.

Elf Café – godt alternativ for vegetarianere

Liten, romantisk og nærmest som en hule der de ansatte ser ut som medlemmer av et kunsterisk band som deler sine åpenbaringer om hvordan man forvandler grønnsaker til magi. Lokal mat uten genmodifisering står som filosofien til eieren Scott Zwiezen. Sopprisittoen er en sikker vinner, samme er husets hjemmelagde yoghurtost (labneh) med oliventapenade, servert med varme pitabrød.

Les også: Informasjon om shopping i Los Angeles

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *