Elsker du også brownies? Supert! Et bedre utgangspunkt for baking av brownies kan du sjelden få.
Oppskriften jeg skal gi deg nedenfor er like enkel som den er god. Den gjør seg like bra alene på et kakefat som servert sammen med vaniljeis og friske bær.
Når det gjelder baking av amerikanske brownies er det viktig at du ikke steker kaken for lenge. Den skal i motsetning vil vanlig sjokoladekake være litt bløt i midten. Dette er med på å skape den saftige brownies-konsistensen vi alle elsker så mye. Det er vanlig at kaken virker litt flytende etter steking dersom du gjør det riktig.
Egner seg godt til frysing.
Bittelitt salt i røren fremhever den herlige sjokoladesmaken. Her er det naturligvis viktig å ikke overdrive. Det skal være én knivsodd salt, ikke mer.
Ingredienser:
– 4 Egg
– 400 g Sukker
– 250 g Smør
– 200 g Mørk sjokolade eller kokesjokolade
– 180 g Hvetemel
– 1 ts Bakepulver
– 1 ts Vaniljesukker
– 1 Liten knivsodd salt
Fremgangsmåte for brownies:
1. Start med å smelte smøret i en kjele.
2. Del sjokoladen opp i mindre biter. Bland sjokoladen og smøret sammen i kjelen på lav varme til blandingen er jevn og fin. Avkjøl til den har en temperatur på ca. 37 grader
3. I en annen bolle rører du sammen egg og sukker. Sjokoladeblandingen vispes så rolig inn.
4. Sikt så det tørre (hvetemel, bakepulver, salt, vaniljesukker) inn.
5. Kle en liten langpanne med bakepapir før du heller blandingen over. Jeg pleier å bruke en form på ca. 25 x 30 cm.
6. Stekes på 165 grader i ca 30 minutter.
7. Avkjøles i formen og kuttes i passende biter.
Tips: Bland hakkede valnøtter eller macadamianøtter i røren før steking. Kombinasjonen nøtter og brownies er ufattelig god! Noen liker dessuten å lage en variant med et par ts. lakrispulver i røren. Verdt et forsøk dersom du er glad i kombinasjonen sjokolade og lakris.
Anbefalt: Tips til deg som vil lage verdens beste Pavlova
Skriv en kommentar