Pavlova er den perfekte festkake, og naturligvis også et utmerket valg dersom du skal bake til jobben, bursdag eller en annen sosial tilstelning.
Kombinasjonen av sprø marengsbunn, fyldig vaniljekrem og friske bær lar seg sjelden overgå! Det fine med kaken er alle de ulike mulighetene du har når du ønsker å være kreativ. Pasjonsfruktkrem, jordbærkrem, banan/aprikos, tropiske frukter som topping… Ja, mulighetene er uendelige!
Når det er sagt er det ingen varianter som slår klassikeren med vaniljekrem og jordbær/bringebær. Her snakker vi perfeksjon!
Ingredienser:
– 6 stk Eggehviter (bør være romtempererte)
– 300 g Sukker
– 1 ss Hvitvinseddik
– 1 ss Maizena
Fremgangsmåte for Pavlova:
1. Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin på middels hastighet sammen med litt av sukkeret. Når eggehvitene starte å danne mykt skum tilsetter du resten av sukkeret og maizenaen litt etter litt. Øk hastigheten. Fortsett å piske til marengsen er blank og stiv. Nå kan du tilsette hvitvinseddiken. Visp så i ytterligere 20 sekunder.
3. Marengsen fordeler du så på et bakepapir på stekebrett. Form marengsen til en sirkel med ønsket diameter. La kantene være noe høyere enn midtpunktet på kaken.
4. Sett brettet inn i ovnen og senk temperaturen til 130 grader. La den steke i ca. 1 til 1 1/2 time.
5. Skru av ovnen når marengsen er ferdig, men la marengsbunnen stå i ovnen til ovnen er avkjølt.
Vaniljekrem:
– 5 dl Ferdiglaget vaniljekrem
– 3 dl Kremfløte
– 3 ss Sukker
Slik serverer du kaken:
1. Rett før kaken skal serveres pisker du kremfløten sammen med sukkeret til krem. Vend litt og litt av kremen inn i vaniljekremen i en bolle.
2. Vaniljekremen fordeles over marengsbunnen. Toppes så med friske bær som bringebær, jordbær, blåbær og bjørnebær.
Anbefalt: Oppskrift på verdens beste pannekaker
Skriv en kommentar