• Meny
  • Meny
Hummersuppe ferdig resultat skum dill garnityr

Slik lager du knallgod hummersuppe

En skikkelig god hummersuppe er dyp på smak, kremet og fyldig. Personlig vil jeg påstå at dette trolig er en av verdens aller beste supper. Oppskriften nedenfor gir 3-4 porsjoner.

Ingredienser:

  • Skall fra 2 hummere
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 sjalottløk
  • 1 fennikel
  • 2 gulrøtter
  • 1 liter vann
  • 3 dl kremfløte
  • Salt og hvit pepper
  • 100 gram smør
  • Sitronsaft
  • Eventuelt litt maizenna

Fremgangsmåte:

Start med å rense hummeren. Jeg pleier å dele hummeren ved å legge hummeren på rygg og deretter kutte på langs midt på kroppen. Bruk en tung, skarp kniv og kutt gjennom hodet og halen. Fjern paven og tarmen (sitter i hummerhalen/ryggen). Fjern gjellene. Disse ser nærmest ut som grå fingre og sitter i hodet. Resten av hummeren er spiselig og egner seg perfekt til å lage suppe av. Separer kjøttet i klør og hale fra skallet.

Skallet bruker du til å lage suppe, mens du setter det rensede hummerkjøttet kaldt frem til servering. Du bestemmer selv hvor mye hummerkjøtt du ønsker å servere i suppen. Det er eksempelvis ingenting i veien med å spise endel av hummerkjøttet med loff og majones den ene dagen, for så å servere resten av hummerkjøttet den andre dagen sammen med suppen. Alternativt supplere med ferske reker. Hummersuppen smaker dog definitivt best servert med hummerkjøtt.

Hummersuppe oppskrift

Start med å varme en kjele med vid bunn. Ha olivenoljen i kjelen og fres hummerskallet på høy temperatur. La skallet frese i ca. 10 minutter. Dette er essensielt for å få frem den karakteristiske hummersmaken. Skallet skal få farge, men ikke svi seg for mye.

Kutt fennikel, sjalottløk, gulrot og hvitløk i mindre biter og tilsett i kjelen sammen med tomatpuré. La det frese i ca. fem minutter under omrøring.

Hummersuppe freses med grønnsaker

 

Tilsett så vannet og gi det et oppkok. La kraften putre rett under kokepunktet i ca 40 minutter. Det skal ikke koke. Fjern eventuelt skum som dannes underveis med en skje eller øse.

Hummersuppe med vann lage kraft

Tilsett deretter fløten og la suppen putre i ytterligere 30-40 minutter.

Hummersuppe fremgangsmate fløte kraft

Sil suppen gjennom en finmasket sil og tilsett smør. Smak til med salt, hvit pepper og sitronsaft. Kjøres sammen med en stavmikser når smøret har smeltet i suppen.

Hummersuppe etter siling oppskrift

Suppen er nå i prinsippet ferdig, men personlig foretrekker jeg å redusere suppen ytterligere for en kraftigere og rundere smak. Reduserer da suppen med ca. 20 % slik at du sitter igjen med 4/5 av mengden. Suppen kan jevnes med litt maizenna dersom du ønsker en tykkere konsistens.

Hummersuppe montering legge opp

Hummerkjøtt deles i passende biter og legges i suppeskålen. Om ønskelig kan du skumme opp suppen ved å bruke en stavmikser. Personlig synes jeg dette gir en ekstra luftig og behagelig konsistens. Toppes med dillkvaster.

Hummersuppe ferdig resultat skum dill garnityr

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *