• Meny
  • Meny
Oppskrift på verdens beste julekake julebrød

Slik lager du saftig og god julekake

Det er noe eget med nystekt julekake, blant mange også kjent som julebrød. Finnes det egentlig noe bedre enn en lun skive med julekake, toppet med et generøst lag meierismør og et par skiver brunost?

Denne oppskriften på julekake har jeg personlig blitt svært glad i, og jeg er ganske så sikker på at du kommer til å bli det samme. Oppskriften nedenfor holder til 2 julekaker.

Oppskrift på julekake

Ingredienser:

50 g gjær
150 g smør
6,5 dl helmelk
150 g sukker
2 ts kardemomme
1 kg hvetemel
250 g rosiner
1 egg

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i kjele og tilsett melken. Varmes opp til fingertemperatur på 37 grader. Gjæren smuldres opp i en bolle. Tilsett litt og litt av melkeblandingen under omrøring. Jeg foretrekker å gjøre dette i en kjøkkenmaskin.

Sukker og kardemomme tilføres i bollen. Tilsett hvetemelet til slutt. Personlig liker jeg å holde tilbake ca. 50 g av melet for å se hvordan konsistensen blir. La deigen elte i omlag 15 minutter på lav hastighet.

Ha oppi rosinene til slutt og la de få blandet seg godt i deigen. Dekk bollen med plast eller klede og la den heve i 1 time.

Etter heving hvelver du deigen forsiktig ut på benken og deler den i to like emner. Formes runde og settes på bakepapir på hvert sitt stekebrett. Dekkes til og etterheves i 45 minutter. Visp sammen egg og en skvett med vann i en liten bolle. Pensle julekakene over hele overflaten før steking.

Stekes på 175 grader i ca. 40 minutter. Mot slutten av steketiden kan du gjerne legge et bakepapir over julekaken for å hindre at den blir brent på toppen.

Oppskrift bake julekake steketid

Les også vår guide til hva du bør ha på ostebordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *