• Meny
  • Meny

Smaksrik Pho nuddelsuppe – noe av det beste Vietnam har å by på!

Pho er navnet på en smaksrik og lett suppe, inntatt til alle døgnets tider. En av de mest elskede matretter i det vietnamesiske kjøkkenet, og et selvskrevent innslag på enhver vietnamesisk tradisjonsmeny med respekt for seg selv. Dette er supper du gjerne kan bruke som comfort-food i ukedagene, eller som deilig kveldskos i helga.

Ingredienser til Pho:

Suppekraft:

2 gule løk
Bit med ingefær på 10 cm
6 hvitløksfedd
3 kg med kraftbein av okse
5 stjerneanis
8 cm kanelstang
1,5 ss salt
80 ml fishsauce
1 ss palmesukker, eller brunt sukker

Fyll i bollene:

1 kg med tørkede eller ferske Pho-nudler (eller andre typer nudler)
250 g med ytrefilet av okse, skåret i tynne skiver
1 løk i tynne skiver
4 vårløk, det grønne kuttes i tynne skiver
En god neve med koriander
Pepper

Garnityr:

Skiver av rød chili
Bønnespirer
Limebåter
Thaibasilikum

Fremgangsmåte:

1. Svi løken og ingefæren under grillelementet i ovnen eller med gassbrenner til du har en godt stekt overflate. Fjern så askelaget.
2. Legg oksebeina i en stor kjele og dekk med kaldt vann. Kok opp og la det koke kraftig i 3 minutter. Hell av vannet og skyll beina i varmt vann. Legg de i en annen bolle mens du vasker kjelen.
3. Plasser beina tilbake i kjelen og tillsett seks liter med kaldt vann. Kok opp og reduser varmen til det småputrer. Fjern alt skum som måtte legge seg på overflaten.
4. Tilsett løken, ingefæren og resten av kraftingrediensene. La småkoke i 3-4 timer. Siles og avkjøles. Fjern fettet fra kraften når den er avkjølt.
5. Varm så kraften opp igjen. Kutt tynne skiver av ytrefilet.
6. Bruker du tørkede nudler så legger du de i bløt i 15 minutter i varmt vann. Ferske nudler: Dypp de i varmt vann i 20-30 sekunder.
7. Start med å legge nudler i bunnen av serveringsbollen, deretter tynne skiver av rå ytrefilet, og så skiver av løk, vårløk, koriander og pepper. Hell så varm kraft over.
8. Smak på kraften og juster med limesaft og chili etter smak. Plasser så generøse mengder med thaibasilikum og bønnespirer over til slutt.

Les også: Oppskrift på Massaman Curry

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *