• Meny
  • Meny

Prøv deg på Massaman Curry i helga – en av verdens definitivt beste matretter

En virkelig klassiker innen det thailandske kjøkkenet, og det med god grunn. År etter år har curryretten ligget på topp 10 på kåringer av verdens beste matretter, foretatt gjennom avstemninger i internasjonale medier. Retten krever noen timer tilberedningstid, men så blir du også belønnet med en kremet, intens og smaksrik kraft og møre biter av oksekjøtt. Det hele toppet med crunchy biter av peanøtter.

Ingredienser til Massaman Curry:

Holder til 4 personer.

800 g oksekjøtt, skåret i terninger på 2 x 2 cm
2 ss nøytral olje
3 ss Massaman currypaste
3 stjerneanis
2 kanelstenger
10 grønne kardemommefrø
250 ml vann
2 bokser med kokosmelk
3 ss fishsauce
8 små, hele og skrelte sjalottløk
3 medium poteter, skrelt og kuttet i biter
1-2 tamarind pods, kan erstattes med 2 ss limejuice
2 ss palmesukker (evt. brunt sukker)
80 g ristede peanøtter
Fersk thaibasilikum

Fremgangsmåte:

1. Bland sammen 1 ss olje og currypasten. Bitene av oksekjøtt vendes i blandingen. Settes til side.
2. Finn frem et stor kjele der du varmer resten av oljen og freser kardemommefrøene, stjerneanis og kanelstenger i 30 sekunder. Tilsett sjalottløken, freses gyldenbrune.
3. Tilsett det marinerte oksekjøttet som du så bruner i et par minutter.
4. Bland alt sammen godt sammen og hell over 1 boks med kokosmelk, 2 ss fishsauce og vannet. Rør godt og kok opp. Reduser varmen til lav styrke når det koker, la det så putre i halvannen time.
5. Hell så over den siste boksen med kokosmelk, potetene, peanøttene og en god neve med thaibasilikum. Rør rundt. Smak til om du trenger mer fishsauce.
6. Varm så opp til kokepunktet og la det småputre i ytterligere 30 minutter.
7. Skrell tamarind podsene, og plasser den indre frukten og frøene i 2 ss med varmt vann. Bruk fingrene til å gni frukten i vannet så vannet farges og blir brunt. Dette er så tamarindjuicen du skal bruke. Kast frøene.
8. Når potetene er ferdig kokt fjerner du kjelen fra platen og rører inn sukker, tamarindjuice og resten av thaibasilikumen. Serveres med ris. Vel bekomme!

Les også: Slik lager du thai red curry

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *