Kanskje Thailands mest kjente matrett, og definitivt en spicy favoritt blant mange. En intens reise blant sitrongress, limeblad, grønn chili og kokosmelk. Hvitløk og løk er med på å gi retten dybde, mens rekepasta og fishsauce tilfører saltet du trenger. Den grønne currypasten danner selve ryggraden i curryen, og vil si en boks du får kjøpt på asiatiske forretninger. Du kan selvfølgelig lage denne selv, men det krever endel ingredienser for et virkelig autentisk resultat.
Oppskrift på Thai green curry
Beregnet for 2-3 personer.
Ingredienser:
400 g kylling, lårkjøtt eller kyllingfilet
2 ss solsikkeolje
1 løk i små biter
2 finhakkede fedd med hvitløk
4 ts green curry paste
2 ts fishsauce
1 ts palmesukker, evt. vanlig sukker
300 ml kyllingkraft
1 boks kokosmelk
4 limeblader
2 finhakkede og røde chili uten frø
1 halv aubergine i terninger
1 neve med thaibasilikum
Fremgangsmåte:
1. Fres løken og hvitløken over svak varme. Tilsett currypaste og bland sammen. La syde et minutt eller to.
2. Tilsett fiskesaus, limeblader, kraft, kokosmelk og sukker. Varm opp til kokepunktet.
3. Kylling og aubergine tilsettes. La det så trekke til kyllingen er gjennomkokt.
4. Vend inn chili og pynt med thaibasilikum.
Serveres med ris.
Kan også lages med scampi. Pass på at du ikke lar rekene trekke for lenge. De blir fort seige.
Les også: Oppskrift på Pad Thai fra Thailand





Skriv en kommentar