• Meny
  • Meny

Mat

Lite er vakrere enn å dele et godt måltid med personer du er glad i.

Kinesisk mat hjemmelaget oppskrifter

Hjemmelaget kinamat du selv kan lage

Jeg husker selv da jeg var liten og rynket på nesa idet jeg smakte på mamma og pappas take away fra den lokale kinarestauranten. Ukjente smaker og smakskombinasjoner som sursøt-saus klarte liksom ikke helt å hamle opp med enkle hamburgere fra McDonald´s. I etterkant har jeg i likhet med...

Hva kan du lage med kjøttdeig?

Jeg kan nesten sette en femtilapp på at du har vært i samme situasjon som meg. Du står i butikken og skuer mistenktsomt ned på kjøttdeigpakkene. Ja visst blir du sulten, men hva i alle dager skal man lage? Finnes det noe annet enn taco, lasagne, kjøttkaker og hjemmelaget pizza? Det korte...

Smaksrik Pho nuddelsuppe – noe av det beste Vietnam har å by på!

Pho er navnet på en smaksrik og lett suppe, inntatt til alle døgnets tider. En av de mest elskede matretter i det vietnamesiske kjøkkenet, og et selvskrevent innslag på enhver vietnamesisk tradisjonsmeny med respekt for seg selv. Dette er supper du gjerne kan bruke som comfort-food i...

Frisk start på dagen? Prøv en av disse fire aprikossmoothiene!

Intet galt med den klassiske smoothien med jordbær og banan, men her skal du få en spennende variant – aprikossmoothie i ulike variasjoner! Proppet med C-vitaminer og fiber som er særdeles gunstig for fordøyelsen og synet. Ferske aprikoser kan ligne litt på sin kjente fruktfetter...

Autentisk Thai Red Curry – et must for deg som elsker smaksrik thaimat

De aller fleste som elsker thaimat har på et eller annet tidspunkt hatt gleden av å smake red curry, den intense gryten med kokosmelk, limeblader, sitrongress, currypaste, kylling og grønnsaker. Den gode og sunne blandingen av grønnsaker gjør retten til en intens reise av smaksstoffer og...

4 sunne og ekstremt enkle snacks du kan lage av yoghurt

Vi starter med den første – store blåbær dekket med gresk yoghurt og satt i fryseren. En sikker vinner, levert av Instagrambrukeren Lucy Hale. Frozen blueberries Fremgangsmåten er så enkel som den er genial. Du trer blåbærene på en tannpirker, dypper herligheten i yoghurt og...

Prøv Kimchi – et tradisjonelt grønnsakstilbehør fra Korea

Kimchi er navnet på et koreansk grønnsakstilbehør, bestående av gjærede grønnsaker, ofte laget av kål og reddiker. Tilbehøret har mange bruksområder, enten som sidesalat, eller eksempelvis i en rekke varmretter der du kan bruke kimchi som saus sammen med rosenkål eller langtidsstekte...

Smaksrik Pad Thai med scampi – du kommer til å elske den

Pad Thai har rolle som en av grunnpilarene i det thailandske kjøkken, og er blant mange, den første smaken de får av “Smilets land” i det de bærer med seg en porsjon fra en av Bangkoks enorme utvalg av portable gatevogner med mat. Rettens risnudler ala “stir-fried” har nærmest blitt en...

Hvordan lager du den perfekte green curry – Thailands matjuvel?

Kanskje Thailands mest kjente matrett, og definitivt en spicy favoritt blant mange. En intens reise blant sitrongress, limeblad, grønn chili og kokosmelk. Hvitløk og løk er med på å gi retten dybde, mens rekepasta og fishsauce tilfører saltet du trenger. Den grønne currypasten danner...