• Meny
  • Meny

Mat

Lite er vakrere enn å dele et godt måltid med personer du er glad i.

Hva kan du lage med kjøttdeig?

Jeg kan nesten sette en femtilapp på at du har vært i samme situasjon som meg. Du står i butikken og skuer mistenktsomt ned på kjøttdeigpakkene. Ja visst blir du sulten, men hva i alle dager skal man lage? Finnes det noe annet enn taco, lasagne, kjøttkaker og hjemmelaget pizza? Det korte...

Smaksrik Pho nuddelsuppe – noe av det beste Vietnam har å by på!

Pho er navnet på en smaksrik og lett suppe, inntatt til alle døgnets tider. En av de mest elskede matretter i det vietnamesiske kjøkkenet, og et selvskrevent innslag på enhver vietnamesisk tradisjonsmeny med respekt for seg selv. Dette er supper du gjerne kan bruke som comfort-food i...

Frisk start på dagen? Prøv en av disse fire aprikossmoothiene!

Intet galt med den klassiske smoothien med jordbær og banan, men her skal du få en spennende variant – aprikossmoothie i ulike variasjoner! Proppet med C-vitaminer og fiber som er særdeles gunstig for fordøyelsen og synet. Ferske aprikoser kan ligne litt på sin kjente fruktfetter...

Autentisk Thai Red Curry – et must for deg som elsker smaksrik thaimat

De aller fleste som elsker thaimat har på et eller annet tidspunkt hatt gleden av å smake red curry, den intense gryten med kokosmelk, limeblader, sitrongress, currypaste, kylling og grønnsaker. Den gode og sunne blandingen av grønnsaker gjør retten til en intens reise av smaksstoffer og...

4 sunne og ekstremt enkle snacks du kan lage av yoghurt

Vi starter med den første – store blåbær dekket med gresk yoghurt og satt i fryseren. En sikker vinner, levert av Instagrambrukeren Lucy Hale. Frozen blueberries Fremgangsmåten er så enkel som den er genial. Du trer blåbærene på en tannpirker, dypper herligheten i yoghurt og...

Prøv Kimchi – et tradisjonelt grønnsakstilbehør fra Korea

Kimchi er navnet på et koreansk grønnsakstilbehør, bestående av gjærede grønnsaker, ofte laget av kål og reddiker. Tilbehøret har mange bruksområder, enten som sidesalat, eller eksempelvis i en rekke varmretter der du kan bruke kimchi som saus sammen med rosenkål eller langtidsstekte...

Smaksrik Pad Thai med scampi – du kommer til å elske den

Pad Thai har rolle som en av grunnpilarene i det thailandske kjøkken, og er blant mange, den første smaken de får av “Smilets land” i det de bærer med seg en porsjon fra en av Bangkoks enorme utvalg av portable gatevogner med mat. Rettens risnudler ala “stir-fried” har nærmest blitt en...

Hvordan lager du den perfekte green curry – Thailands matjuvel?

Kanskje Thailands mest kjente matrett, og definitivt en spicy favoritt blant mange. En intens reise blant sitrongress, limeblad, grønn chili og kokosmelk. Hvitløk og løk er med på å gi retten dybde, mens rekepasta og fishsauce tilfører saltet du trenger. Den grønne currypasten danner...

5 sunne måltider du alltid kan ha tilgjengelig på jobb

Vi kjenner nok alle til problematikken, noen ganger er arbeidsdagen så kokende hektisk og to-do-lista så stappfull at du ikke har tid til annet enn å raske med deg noe kjapt fra skuffen eller kjøleskapet. Fremfor å dra med deg en neve twist fra spiserommets godteribuffet kan du enkelt...